mila

Jak co roku na nadchodzące Święta polecam najlepszą na świecie ……

Babkę Szpinakowa

Skladniki:

250 g rozmrozonego odcisnoetego szpinaku
300 g mąki
3/4 szkl cukru
200 g płatków migdałowych
150 g skórki pomarańczowej
Skórka z otartej cytryny
3 całe jajka
2 łyżki cukru waniliowego
1 lyzka proszku do pieczenia
350 ml oleju słonecznikowego

Wykonanie

Jajka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym. Dodać szpinak, olej, proszek do pieczenia i mąkę . Wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dodać płatki migdałowe i skórki.
Piec 1godz w 180 stopniach
Gotowa babkę wystudzić i polać lukrem.

Lukier:

Cukier puder
Sok z cytryny
Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *