mila

17629748_1396002900423159_8774379268208622647_n 17426298_1396002840423165_8900640484041165256_n 540067_1396002837089832_283813603904004994_n 17522832_1396002830423166_5498825109721776849_n 17626500_1396002897089826_4437724121760901196_n 17629748_1396002900423159_8774379268208622647_n 17629826_1396002890423160_8514982508559960987_n 17634448_1396002893756493_8527324894923981401_n 17498886_1396002960423153_6621237830081060093_n 17626252_1396002833756499_1247599926868541284_n 17629635_1396002957089820_1037990472838681110_n 17629796_1396002950423154_532709924100905972_n 17426316_1396002947089821_5728888846785156694_n

Dziś zapraszamy na pyszne Ciasto jaglane z truskawkowym musem.
Na spód
2szkl zmielonych płatków owsianych
2łyżki wiórków kokosowych
2łyżki kakao
4łyżki oleju kokosowego
4łyżki mleka
2łyżki ksylitolu
Płatki, ksylitol ,kokos wymieszać. Dodać olej kokosowy i mleko i dokładnie wymieszać . Tortownicę 20 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i wyłożyłam masę na spód. Masę docisnąć i włożyć do lodówki .

Masa jaglana
3/4 szkl kaszy jaglanej
3łyżki ksylitolu
1szkl mleka może też być kokosowe
2szkl wody
1 łyżka oleju kokosowego
Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą a następnie przelać wrzątkiem. Przeplukana kasze włożyć do garnka zalać woda , mlekiem dodać ksylitol i gotować na małym ogniu około 25 min co jakiś czas mieszać.
Gotowa masę ostudzić i zblendowac na końcu dodać łyżkę oleju kokosowego . Można pominąć. Całość masy letniej wyłożyć na spód ciasta i włożyć do lodowki żeby stężała.

Galaretka
400 g truskawek u mnie mrożone
2galaretki truskawkowe lub 2kopiate łyżki żelatyny
2łyżki ksylitolu
Mrożone truskawki umieściłam w garnku i gotowałam na małym ogniu dodałam ksylitol . Następnie zblendowalam całość i na końcu dodałam żelatynę która namoczylam wcześniej w 2łyżkach wrzątku.
Przestudzoną galaretkę wylać na masę jaglana i do lodówki. Czas chlodzenia ok 2godz smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *