mila

17425952_1397464293610353_7781179410013222824_n 17757435_1397464290277020_8511199820623842559_n 984006_1397464296943686_7006532670548230777_n

Dziś zapraszamy na Expresowe Racuchy Bananowe na maślance

Składniki

2szkl mąki
1,5 szkl maślanki
2łyżki ksylitolu lub cukru
1łyżeczka soli
1jajo
Szczypta soli
1banan pokrojony w kostkę
Dodatkowo cukier puder
Olej kokosowy do smażenia
cukier puder do oprószenia
oliwa do smażenia

Przygotowanie:
Mąkę mieszamy z sodą, solą i slodzikiem/ cukrem. Dodajeny jajko wymieszane z maślanką. Wszystkie składniki mieszamy. Banana kroję w kostkę i dodaję do ciasta. Na rozgrzanym oleju kokosowym smazymy racuchy z obu stron, na złoty kolor. Racuszki odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Opruszamy cukrem pudrem. Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *