mila

DSCN9826

Składniki  :

2 piersi z kurczaka
• 1 jajko
• sól, pieprz
• 3 łyżki tartego parmezanu
• 3 łyżki bułki tartej

Wykonanie :

Z piersi kurczaka odcinam luźniejsze części, rozbijam tłuczkiem, szczególnie w najgrubszych częściach.

W jednym głębokim talerzu roztrzepuję jajko z solą i pieprzem. W drugim mieszam tarty parmezan z bułką tartą.

Piersi kurczaka maczam w jajku, a później obtaczam w panierce z tartej bułki i parmezanu.

Kurczaka smażę na rozgrzanym oleju (minimum 1/2 cm warstwa) z dwóch stron, na złoty kolor. Podałam z ziemniakami i marchewką z groszkiem na gęsto .

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *