mila

DSCN3754 DSCN3752 DSCN3753 DSCN3755 DSCN3743 DSCN3744 DSCN3745 DSCN3746 DSCN3747 DSCN3748 DSCN3749 DSCN3751

Składniki:

ciasto francuskie

jabłka

cukier waniliowy

garść rodzynek

żółtko

 

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozłożyć na blacie,  ponacinać brzegi ciasta tak aby powstały paski . Polskie jabłka 😉 obrać i pokroić na mniejsze części wsadzić do miseczki posypać cynamonem , cukrem waniliowym i dorzucić garść rodzynek. Wszystko wymieszać i nałożyć na ciasto francuskie – wzdłuż – i na przemian zaplatać paski tak jak na strucle . Gotowe ciasto posmarować żółtkiem i posypać odrobiną cukru waniliowego.

Piec 15 min w 190 stopniach . Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *