mila

DSCN2268 DSCN2264 DSCN2265 DSCN2267 DSCN2269

Chlebki Pita :

Przepis na 8 szt

szklanka letniej wody

3 lyzki oliwy

1 lyzka cukru

1 lyzka soli

3 szkl maki zytniej lub pszennej

2 lyzeczki suchych drożdzy

Drozdze rozpuszczam w cieplej wodzie zostawiam na 5 min zeby ruszyly suche skladniki do miski wymieszac wlac drozdze i zarobic na gladkie ciasto. Zagniecione zostawic na 1 godz zeby odpoczelo i podwoilo objetosc,nastepnie dzielena 8 kulek i walkuje na cienkie placki okolo 3,4 mm rozplaszczone zostawiam na 15 min zeby odpoczely rozgrzewam piec do 220 stopni wkladam blache zeby sie nagrzala tez i nastepnie wrzucam na nia placki na okolo 8 min zeby urosły. Gotowy placek rozcinam smaruje sosem nakładam sałatę, mieso ,sos, sałatę  mięso , sos . Smacznego 🙂

 

Mięso :

Filet z kurczaka

sól

pieprz

ostra papryka

kurkuma

kumin

oregano

czosnek

oliwa

Mieso pokroić, posolić popieprzyć dodać resztę przypraw i obsmażyć na oliwie do zrumienienia .

 

Sos:

jogurt naturalny

czosnek 3 ząbki

papryka ostra

szczypta soli

szczypta pieprzu

Wszystkie składniki wymieszać i schłodzić przed podaniem 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *