mila

DSCN3026 DSCN3027 DSCN3028 DSCN3023 DSCN3024 DSCN3025 DSCN3029

Składniki:

cebula szt 4, 5

mąka

jajo

mleko / woda

sól

pieprz

papryka w proszku ostra lub słodka ew. curry

bułka tarta

olej lub oliwa

 

Wykonanie :

Cebulę obrać , pokroić na centymetrowe krążki i każdy krążek rozdzielić na pojedyncze. Zrobić gęste ciasto naleśnikowe dodać do niego sól, pieprz i paprykę w proszku , wymieszać . Następnie każdy krążek zanurzyć w cieście obtoczyć w bułce i wrzucać na rozgrzany tłuszcz . Smażyć na złoty kolor i odsączyć na papierowym ręczniku . Podawać z dipami np. z salsą pomidorowo- paprykową lub sosem czosnkowym.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *