mila

CAM04963 CAM04965 CAM04966 CAM04967 CAM04968

Składniki na biszkopt:

3 jajka

4 łyżki cukru

4 łyżki mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia ( można pominąć)

odrobina kakao (można pominąć)

Wykonanie:

Robimy biszkopt, ubijamy na sztywno białka z cukrem dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Jeżeli chcemy łaciatą roladę odlewamy troszkę ciasta i dodajemy do masy odrobinę kakao żeby zrobić wzorki.

Wylewamy biszkopt na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia .

Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach.

Gotowy biszkopt wyjmujemy z pieca i wykładamy na ściereczkę zdejmujemy papier i rolujemy za pomocą ściereczki i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia .

Dodatkowo:

pół puszki masy kajmakowej

500 ml śmietany kremówki 30 lub 36%

cukier waniliowy

mus malinowy

 

Wykonanie:

Gotowy biszkopt delikatnie rozwijamy  smarujemy musem malinowym i masą kajmakową . Następnie ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym i smarujemy śmietanę na kajmak i zwijamy.

Całą roladę wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *