mila

DSCN3762 DSCN3764 DSCN3766 DSCN3756 DSCN3757 DSCN3758 DSCN3759 DSCN3761 DSCN3765

Składniki :

1 kg wołowiny

2 duże cebule

30-40 dag pieczarek

2 duże papryki ( czerwona i żółta)

węgierska pasta paprykowa ostra i łagodna

papryka w proszku ostra i łagodna

korniszony

sól

pieprz

ziele angielskie

liście laurowe

odrobina mąki

śmietana

 

Wykonanie:

Wołowinę i resztę składników pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Do naczynia wlać odrobinę oleju i wrzucić na rozgrzany tłuszcz wołowinę która wcześniej opruszam mąką i obsmażyć dodać cebulę , i pastę paprykową , kilka ziarenek ziela angielskiego i kilka liści laurowych , oraz paprykę w proszku  i krótko obsmażyć . Następnie całość zalać wodą i dusić na małym ogniu około godziny do 1,5 godz. Po tym czasie dodać papryki , ogórki i pieczarki i dusić około pół godz . Wszystko doprawić wg uznania i zaprawić odrobiną mąki i śmietany . Smacznego

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *