mila

17457304_1391780240845425_2115936338057708504_n 17499501_1391780237512092_4664076123525367669_n 17553438_1391780227512093_9191889968668367773_n 17553577_1391780314178751_4523365485976074366_n 17554020_1391780294178753_646285114856887737_n 17554072_1391780307512085_6999902826073262409_n 17554392_1391780310845418_6241891224495792763_n 17629792_1391780344178748_1898066165896952145_n

Dziś zapraszamy na placki warzywno-jaglane
Składniki
2,5 torebki kaszy jaglanej około 220 gram
1 czerwona cebula
Pół czerwonej papryki
Pół małej cukini
Pół małego bakłażana
3całe jajka
Sól
Pieprz
2ząbki czosnku
Pęczek natki pietruszki
Kaszę sparzyć wrzątkiem i wrzucić do gotującej wody. Gotować na małym ogniu 15 min. Ostudzić. Cebulę obieramy i kroimy. … wrzucamy na odrobinę oleju plus czosnek żeby się zeszklilo. Studzimy. Papryke bakłażan cukinie natkę pokroić drobno. Wrzucić do miski dodać wystudzona kaszę jaglana dodać jajka Sol pieprz. Rozgrzać piec do 180 stopni . Z masy formować placki i piec 20 min.
Podawać z sosem czosnkowym lub sosem tzacyki. Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *