mila

DSCN4153 DSCN4155 DSCN4156 DSCN4144 DSCN4145 DSCN4140 DSCN4141 DSCN4142 DSCN4143

Składniki na biszkopt:

3 jajka

4 łyżki cukru

4 łyżki mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia ( można pominąć)

Wykonanie:

Robimy biszkopt, ubijamy na sztywno białka z cukrem dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy.

Wylewamy biszkopt na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia .

Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach.

Gotowy biszkopt wyjmujemy z pieca i wykładamy na ściereczkę zdejmujemy papier i rolujemy za pomocą ściereczki i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia .

Dodatkowo:

pół puszki masy kajmakowej

500 ml śmietany kremówki 30 lub 36%

cukier waniliowy

kilka łyżek borówek do posypania

Wykonanie:

Gotowy biszkopt delikatnie rozwijamy  smarujemy masą kajmakową . Następnie ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym i smarujemy śmietanę na kajmak , posypujemy borówkami i zwijamy.

Całą roladę wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *