mila

CAM05078 CAM05076 CAM05077 CAM05050 CAM05058 CAM05060 CAM05053 CAM05050 CAM05051 CAM05052 CAM05053 CAM05054 CAM05055 CAM05056 CAM05057

Składniki :

Ciasto francuskie

ser żółty

szynka

papryka

( ketchup)

Wykonanie :

ciasto francuskie pociąć na paski , ułożyć przekrojone plasterki szynki i era , poukładać kilka kawałków papryki  i zwijać w rulonik aż utworzy się tzw. różyczka . Poukładać  na papierze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni 20 min .

Z części ciasta można zrobić tzw. świderki na gotowe ciasto francuskie wysypać odrobine kminku, czarnuszki , sezamu lub soli lekko przewałkować , pociąć paski lekko skręcić i upiec . Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *