mila

DSCN9539DSCN9526DSCN9525DSCN9523

Składniki :

400g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

6 jajek

3 łyżki kakao

350g masła

200g cukru

1kg sera

opakowanie budyniu waniliowego

100g rodzynek

cukier waniliowy

Wykonanie :

Żółtka oddzielić od białek  400g mąki , 3 żółtka,  250g masła ,100g cukru,  proszek do pieczenia i kakao zagnieść ciasto podzielić na 2 części i włożyć do lodówki na ok 1 godz. Pozostałe 3 żółtka utrzeć z reszta masła i cukru stopniowo dodawać ser i budyń w proszku oraz cukier waniliowy . Z białek ubić sztywna piane i delikatnie wymieszać z masą serową dodać skórkę  pomarańczową,  rodzynki. Jedną cześć ciasta zetrzeć na wysmarowaną masłem blachę wyłożyć masę serową i zetrzeć na górę  druga cześć ciasta. Piec 60-70 minut w temp 180* C.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *