mila

17353167_1379408622082587_6830625722278835140_n 17361824_1379408615415921_4158430262765821680_n 17352467_1379408618749254_2721760430610462275_n 17362716_1379408612082588_447016695553621740_n

Tiramisu

Składniki:

750 g zimnego serka mascarpone
4 duże jajka, białka i żółtka oddzielnie
2 paczki podłużnych biszkoptów
3 łyżki drobnego cukru
1 szklanka świeżo zaparzonej, mocnej kawy; wystudzonej
kakao do oprószenia
50 ml likieru baileys
Wszystkie składniki powinny być schłodzone.

Żółtka i cukier umieścić w misie miksera i utrzeć na jednolitąmasę. Partiami dodawać mascarpone, miksowac do połączenia. Dodać kieliszek likieru, zmiksować.

W drugim naczyniu ubić na sztywno pianę z białek, następnie delikatnie wymieszać z masą z mascarpone.

Kawę zaparzyć, przestudzić. Biszkopty moczyć w kawie i układać na blaszkę. Następnie wyłożyć połowę masy serowej i kolejna warstwę moczowych w kawie biszkoptów. Na koniec nakładamy drugą połowę kremu i wstawiamy do lodówki żeby się schlodzilo najlepiej na 24 godz.

Przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *