mila

DSCN9851 DSCN9860

Składniki :

2 -3 l wody

1 kg szpinaku mrożonego

1 cebula czerwona

1 marchew

1 pietruszka

pół pora

pół małego selera

2 -3 ząbki czosnku

sól, pieprz

gałka muszkatołowa

śmietana 18%

Wykonanie :

Wode wlać do garnka poszatkować pora na tarce o grubych oczkach zetrzeć marchew selera i pietruszkę dodać do wody gotować. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła wrzucić szpinak w tym wypadku mrożony  pokroić w kostkę cebule czosnek i dusić 5 min.Następnie dodać do gotujących się warzyw i gotować 5 min . W miseczce rozrobić 2 łyżki śmietany z gorącą zupą i wlać do garnka. Zupę podawać z makaronem z ryżem z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *