mila

13165924_1061515130538606_4440262458811251267_n 13124843_1061515797205206_1638091482027619086_n 13139246_1061515327205253_880056901983398303_n 13124848_1061515677205218_5822142849974781520_n

Składniki:

0,5 kg  sera białego lub twaróg z wiaderka
kostka masła 250 g
1 szkl. cukru pudru + 1 cukier waniliowy

1 łyżka kakao
36 sztuk herbatników dodatkowo odrobina zielonego barwnika do wkładu ciasta

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i po trochu dodawać zmielony ser.

Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao, drugą zostawić ( odrobinę masy odłożyłam i dodałam zielony barwnik)

Herbatniki rozłożyć na folii aluminiowej w 3 rzędy po 6 ciastek. Herbatniki posmarować masą kakaową , następnie przykryć znowu herbatnikami .

Następnie wyłożyć masę serową a na środek posmarować pasek z odłożonej wcześniej masy z zielonym barwnikiem .

Ciasto należy teraz złożyć, czyli unosimy lekko boki folii aluminiowej i ciasto samo nam się złoży w trójkąt.

Ciasto włożyć do lodówki żeby masy serowe stężały.

W tym czasie zrobić polewę czekoladową , którą później należy polać wcześniej przygotowane ciasto . Smacznego 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *