mila

DSCN3653 DSCN3654 DSCN3648 DSCN3649 DSCN3657 DSCN3638 DSCN3641 DSCN3642 DSCN3645 DSCN3646 DSCN3648

Składniki:

600 gram twarogu

4 jajka

6 łyżek mąki

szczypta soli

Wykonanie :

Z białek ubić pianę . Ser kruszymy w misce, dodajemy żółtka i wszystko razem mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i pianę i mieszamy. Następnie na opruszony mąką blat wykładamy ciasto i wałkujemy ciasto tak jak na kopytka. Dzielimy na kawałeczki i lekko spłaszczamy widelcem robiąc wzorek . Gotowe kluski wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 3 min do wypłynięcia .

Kluski leniwe najlepiej smakują ze śmietaną cukrem lub tak jak w tym przypadku z masłem i cynamonem …….Mniam 🙂  Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *