mila

DSCN3921 DSCN3922 DSCN3923 DSCN3919 DSCN3920

Marynata do krewetek :

krewetki

3łyzki oliwy z oliwek

papryczka chili

1 ząbek czosnku

sok z połowy cytryny

kolendra

natka pietruszki

sól

pieprz

 

Wykonanie :

Do miski dajemy oliwę z oliwek sok z cytryny, pokrojoną papryczkę chili , pokrojony drobno ząbek czosnku, odrobinę kolendry, mieszamy. Do marynaty wrzucamy krewetki i wstawiamy do lodówki na min 1 godzinę.

Patelnie grillową lub teflonowa rozgrzewamy i wrzucamy krewetki razem z marynatą . Dodajemy świeżo zmielony pieprz i szczyptę soli. Smażymy po 2 min z każdej strony . Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki .

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *